Skip to content

Ventilatie & warmteterugwinning

Oplossingen op het gebied van ventilatie, luchtverversing, luchtverbetering én luchtvoorverwarming voor een gezond binnenklimaat.

Luchtbehandelingskast (LBK) 

Om een gebouw van nieuwe en verse lucht te voorzien kunnen we een Luchtbehandelingskast plaatsen die buitenlucht aanzuigt. Deze buitenlucht wordt eerst gefilterd en kan daarna voorverwarmd of gekoeld worden. Ook kunnen we de luchtvochtigheid meten en optimaliseren. Het voorverwarmen kan heel efficiënt gebeuren met een warmteterugwinningsunit. (Zie hieronder) Via dit handige mechanische circulaire systeem wordt de gefilterde en eventueel voorverwarmde of gekoelde lucht weer de ruimte ingeblazen. Een prima geschikte oplossing voor bijvoorbeeld een kantorencomplex of warenhuis.

 

Warmteterugwinningsunit (WTW) 

Het verwarmen van ruimtes kost energie en om die energie zo efficiënt mogelijk te benutten kunnen we oude maar verwarmde lucht wegzuigen door de luchtbehandelingskast (LBK). Wij adviseren hierbij de Warmterugwinningsunit te gebruiken. De WTW heeft een kanaal voor oude verwarmde lucht en een kanaal voor nieuw verse lucht. Die kanalen komen niet met elkaar in contact, maar kruisen elkaar waardoor er warmte kan worden overgedragen. Je wint zo warmte terug! Bij nieuwbouwprojecten met mechanische ventilatie, waarbij met een ventilator verse lucht wordt aangezogen en oude lucht wordt afgezogen, is een WTW verplicht.

Als een ruimte eenmaal goed geventileerd en de lucht eventueel voorverwarmd of gekoeld is, is de verwarming of de airconditioning aan de beurt om een aangename constante temperatuur te creëren. Er zijn tal van manieren om een ruimte te conditioneren, zoals via het circuleren van lucht. Een andere manier is via water, zoals via radiatoren of vloerverwarming. Voor de opwekking zijn er diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, een Single of Multi Split airco of een VRF-systeem. 

Installatiebedrijf Van der Pas maakt graag een advies op maat voor u!

Contact opnemen

Werkt u ook graag samen met een vakkundige, kwalitatieve en betrouwbare installateur? Neem dan contact met ons op!

Met onze vakmensen en producten van de hoogste kwaliteit leveren wij volledige vakantieparken en bedrijfspanden op. Maar we kunnen ook een luxe villa instapklaar aanbieden waarin alle techniek aanwezig is.

MK_VdPas_064
MK_VdPas_070
MK_VdPas_055